Glasvezel aansluiten

Home Glasvezel aansluiten

Glasvezel aansluiten. Hoe sluit ik glasvezel aan zullen veel mensen zich afvragen. Het aansluiten van een glasvezel alles in één pakket verschilt per provider. Wel is het zo dat er bij iedereen een Genexis modem wordt geplaatst in de woning. Dit Genexis modem kunt u niet zelf plaatsen, maar dit moet gebeuren door een ervaren monteur. Neem contact op met de internet provider waar u een abonnement wilt afsluiten als dit nog niet gedaan is.  Meestal is de Genexis terug te vinden in de meterkast. De Genexis is het modem waar de glasvezel kabel op binnenkomt. Dis is bij elke telecom provider hetzelfde.

Wat zijn de verschillen?

Sommige providers bieden telefonie aan rechtstreeks op de Genexis. In dat geval moeten de telefoon toestellen direct op de telefonie poorten van de Genexis worden aangesloten. Er zijn echter ook providers die met een router achter de Genexis werken. In dat geval wordt er een router direct achter de Genexis geplaatst. De telefonie wordt vervolgens op de router aangesloten.

Eerst aanvragen

Voordat de glasvezel verbinding aangesloten kan worden zal deze eerst aangevraagd en opgeleverd moeten worden. Het is van groot belang om de verschillende providers met elkaar te vergelijken. Er zijn altijd meerdere aanbieders van glasvezel in uw regio. Maak de keuze voor de beste provider. Doe gelijk de postcode check en bekijk welke providers internet leveren op je postcode leveren.