E-mail mogelijkheden vergelijken

E-mail mogelijkheden vergelijken

Meer dan 95% van de samenleving heeft vandaag de dag een e-mailadres, daardoor is het inmiddels ook een belangrijk communicatiemiddel. Zowel particulieren als bedrijven kunnen het gebruik van een e-mail account dus niet meer wegdenken. Echter zijn er verschillende opties om gebruik te maken van de e-mail accounts. Zo kun je dit doen via een webmail adres, maar ook via een e-mail programma. Hieronder zullen we dieper ingaan op beide opties en daar ook de voor- en nadelen van benoemen.

Webmail

Over het algemeen is het gebruik van webmail vooral gericht op het zakelijke gebruik. Zo hebben bijna alle bedrijven met een website ook webmail accounts. Via de webhosting partij kan er gekozen worden om direct een webmail login locatie te verkrijgen. Alle medewerkers kunnen daar dan inloggen op hun zakelijke email account. Binnen Nederland en België zijn verschillende providers die deze services aanbieden.
Binnen Nederland staat Roundcube bekend als een goede aanbieder, binnen België is dat Scarlet, dat is via de website www.webmaillogin.be te vinden.
Overigens heb je natuurlijk ook aanbieders als Gmail en Hotmail, deze zijn ook overal via het web te bereiken en ook zeker interessant voor particulieren. Het grote voordeel van het gebruik van een webmail is dat de accounts overal te bereiken zijn, vanaf verschillende apparaten. Zelfs als je midden in de stad loopt kun je jouw mailaccount bereiken via je smartphone.

E-mail programma

Veel gebruikte e-mail programma’s zijn bijvoorbeeld Outlook, Live mail, Apple Mail. Over het algemeen is de gebruiksvriendelijkheid van email programma’s wel iets beter, maar de bereikbaarheid is vele malen minder. Zo ben je beperkt tot de devices waar het programma op geïnstalleerd staat.

Vanwege bovenstaande redenen adviseren wij om voor een webmail account te kiezen, binnen de huidige wereld is flexibiliteit van meerwaarde!