De autoradio nog steeds populair

De autoradio nog steeds populair

Het online radio luisteren via mobiele apparaten neemt steeds meer toe, ondanks dit is de autoradio nog het meest populair. Onder het rijden heb je dan ook al vaak de radio aan, vooral als je in je eentje zit, dan is dit veel gezelliger. In de trein bieden ze dit helaas niet aan en hier luisteren jongeren dan ook erg veel muziek via hun mobiele apparaat. Deze muziek hebben zij zelf samengesteld en op hun telefoon gezet of ze luisteren het via een bepaald programma. Uit onderzoek is gebleken dat in 2015 89,4% van de Nederlanders elke week werden bereikt met de radio, deze 13,2 miljoen mensen luisterden gemiddeld twee uur en 53 minuten per dag naar de radio.

Uit datzelfde onderzoek is gebleken dat 60,3% van de 13-jarigen en ouder via hun autoradio muziek luisteren. 50,9% van de 13-jarigen en ouder radio luisteren via hun radio/stereo installatie, hieruit blijkt dus ook dat radiostations zeer populair zijn. 14,1% van de 13-jarigen en ouder luisteren via hun mobiele telefoon of smartphone radio, het is natuurlijk ook niet altijd mogelijk om het via een autoradio of installatie te beluisteren de smartphone hebben we immers bijna altijd bij ons. De smartphone zal hier wel steeds meer voor worden gaan gebruikt, omdat er steeds meer mogelijk wordt met de smartphone. Toch zal er niet zomaar geen gebruik meer worden gemaakt van de autoradio, dit is namelijk altijd erg handig onder het auto rijden en zo krijg je door te beluisteren ook nog vaak het nieuws even te horen, dan ben je gelijk op de hoogte.

Wilt u op uw laptop of smartphone ook alle radiostations kunnen beluisteren, zelfs die van het buitenland? Kijk dan even op radioguide.fm, hier is dat namelijk allemaal mogelijk. Luistert u toch liever een bepaalde genre, ook dat is hier geen probleem.